Pelletkachel kopen Heerjansdam

Vergelijk installateurs pelletketels Heerjansdam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heerjansdam kopen maakt het mogelijk om een woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt tal van installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via deze website doorzoek je toepasbare gegevens die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 2995

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met velerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcode2995
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heerjansdam geen gek idee. Bijvoorbeeld de SUITE AIR van het merk MCZEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zwijndrechtverbruikt 2810 kWh stroom en nog eens 2810 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €146,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Heerjansdam vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Heerjansdam waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Heerjansdam

Een alternatieve is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel zorgt voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en voordelige keuze: lagere vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in heerjansdam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. Veel specialisten zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u speciale vragen omtrent het woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als kleur / design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Heerjansdam. Check de ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heerjansdam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Heerjansdam?

Momenteel bestaan er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend extra interessant. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €400 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • Caméo (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Pad (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Scirocco 100 EVO (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Heerjansdam. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2995.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!