Pelletkachel kopen Halsteren

Vergelijk installateurs pelletketels Halsteren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Halsteren kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn verschillende modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via onze tool doorzoek je actuele toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4661

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verscheidene onderdelen. Bijvoorbeeld: type huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4661
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Halsteren een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Meg van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Bergen op Zoomverbruikt 2970 kWh stroom plus 2970 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €146,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Halsteren vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Nederlanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Halsteren waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Halsteren

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De pelletketel draagt zorg voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijs-interessante optie: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €900 per kachel.

pelletkachel installateurs in halsteren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie specificaties en eventuele offerte verzonden moet worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen omtrent de woning. Denk aan de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of liever een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als ambiance en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en selecteer een professionele installateur in Halsteren. Vraag om ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Halsteren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Halsteren?

In de huidige situatie zijn er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn duizenden pelletkachel & pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €400 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • P963 C-M-D THERMO (Gruppo Piazzetta), vermogen 15,6 [KW], €1400 subsidie.
 • ESR 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Sirena (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Halsteren. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4660, 4661.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!