Pelletkachel kopen Nieuwe Pekela

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwe Pekela

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwe Pekela kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker tref jij uitgebreide raadgeving die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 9663

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels meerdere variabelen. Je kunt denken aan: jouw type huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9663
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwe Pekela zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Anna / Paula van het merk BronpiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Pekelaverbruikt 2990 kWh stroom plus nog eens 2990 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €183,00 in juni 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Nieuwe Pekela vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat huizenbezitters denken na over een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Nieuwe Pekela waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2022 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwe Pekela

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een bewuste en besparende installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €500 per systeem.

pelletkachel installateurs in nieuwe-pekela


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en misschien de offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen die gaan over je woning. Voorbeelden zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of zelfs een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als kleur / design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en selecteer een goede installateur in Nieuwe Pekela. Vraag naar klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwe Pekela


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Nieuwe Pekela?

Er zijn op dit moment allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard erg serieus. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €550 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Arianna 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Norma RR8-RU (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nieuwe Pekela. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9663.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!