Pelletkachel kopen Oude Pekela

Vergelijk installateurs pelletketels Oude Pekela

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oude Pekela kopen stelt je in de gelegenheid om een huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn velerlei modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels deze website lees je omvangrijke adviezen die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9665

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels diverse aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9665
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oude Pekela een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Anna / Aurora / Julie 12 van het merk PalazzettiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Pekelagebruikt 2990 kWh stroom plus 2990 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €183,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oude Pekela vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel huizenbezitters gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oude Pekela waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oude Pekela

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een groene en aantrekkelijke installatie: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1450 per systeem.

pelletkachel installateurs in oude-pekela


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en tevens de offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u relevante vragen m.b.t. jouw huis. Voorbeelden zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van je info kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als ambiance en de grootte doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Oude Pekela. Check de klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oude Pekela


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oude Pekela?

In de huidige situatie zijn er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt honderden pelletkachel & pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend verleidelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €650 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Simione 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Norma RR8-W (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Oude Pekela. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9665.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!