Pelletkachel kopen Meedhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Meedhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Meedhuizen kopen maakt het mogelijk om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt diverse type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker tref jij praktische adviezen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 9937

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan specifieke facetten. Onder andere: type huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9937
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Meedhuizen zeer interessant. Een voorbeeld is de Ecofire Eldora 9 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1100
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Delfzijlgebruikt 2630 kWh stroom plus 2630 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €159,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Meedhuizen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer mensen neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Meedhuizen waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Meedhuizen

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model draagt zorg voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een bewuste en aantrekkelijke keuze: minder broeikasuitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1100 per installatie.

pelletkachel installateurs in meedhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte toegezonden moet worden. Veel aannemers focussen zich op een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen verschillende vragen omtrent jouw huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het gewenste model en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Meedhuizen. Vraag om beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Meedhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Meedhuizen?

Hedendaags vind je meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar verleidelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €950 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • SCIROCCO IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.
 • NEW LINEA LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Alessia6 (AMG S.p.A.), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Meedhuizen. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9937.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!