Pelletkachel kopen Farmsum

Vergelijk installateurs pelletketels Farmsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Farmsum kopen biedt jou de kans om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden meerdere type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. deze pagina vind jij omvangrijke details die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 9936

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. diverse randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9936
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Farmsum iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Cedrus LP6/Rubia/Lilium/Drosera/Nyssa/Nemesia van het merk InvictaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1050
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Delfzijlgebruikt 2630 kWh stroom plus nog eens 2630 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €159,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Farmsum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Hollanders denken na over een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Farmsum waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Farmsum

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in farmsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. Veel adviseurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je relevante vragen over jouw woonobject. Relevant zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als uitstraling en de afmetingen hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en kies een goed bekendstaande installateur in Farmsum. Vraag om ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Farmsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Farmsum?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard aanlokkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is varieert tussen €700 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • SCIROCCO IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.
 • LUCE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Cayenne-Power7 (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Farmsum. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9936.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!