Pelletkachel kopen Langeweg

Vergelijk installateurs pelletketels Langeweg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Langeweg kopen maakt het mogelijk om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan diverse modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze website tref jij actuele adviezen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 4772

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verscheidene factoren. We spreken over: jouw type woning, de wensen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4772
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Langeweg iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de P980 van het merk Gruppo PiazzettaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1450
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Moerdijkgebruikt 3250 kWh stroom plus 3250 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €165,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Langeweg vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat Hollanders gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Langeweg waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Langeweg

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en besparende keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per ketel.

pelletkachel installateurs in langeweg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de details en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen omtrent je huis. U kunt denken aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van je verstrekte info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of puur een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als de kleur en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga voor een betrouwbare installateur in Langeweg. Bekijk de ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Langeweg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Langeweg?

Er zijn op dit moment veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €700 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • XXV EVO (Harman), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Alina 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • IDROPOLIS (EdilKamin), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Langeweg. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4771, 4772.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!