Pelletkachel kopen Zevenbergschen Hoek

Vergelijk installateurs pelletketels Zevenbergschen Hoek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zevenbergschen Hoek kopen biedt jou de kans om huizen duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verscheidene modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via deze website lees jij handige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 4765

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door specifieke variabelen. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4765
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zevenbergschen Hoek zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Vittoria B van het merk VittoriaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Moerdijkgebruikt 3250 kWh stroom en 3250 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Zevenbergschen Hoek vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer consumenten overwegen een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Zevenbergschen Hoek waar experts u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zevenbergschen Hoek

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een duurzame en voordelige optie: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1200 per model.

pelletkachel installateurs in zevenbergschen-hoek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en tevens de offerte toegezonden kan worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn speciale vragen met betrekking tot uw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als het design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Zevenbergschen Hoek. Houd rekening met reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zevenbergschen Hoek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Zevenbergschen Hoek?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €650 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • ACCENTRA EVO (Harman), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Erminy 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Fuji (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Zevenbergschen Hoek. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4765.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!