Pelletkachel kopen Zevenbergen

Vergelijk installateurs pelletketels Zevenbergen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zevenbergen kopen stelt jou in staat om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met tal van type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl vind jij accurate info die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4761

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan velerlei factoren. Je kunt denken aan: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4761
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zevenbergen wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de MCZ TUBE COMFORT AIR van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Moerdijkconsumeert 3250 kWh stroom plus nog eens 3250 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €165,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Zevenbergen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel mensen neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Zevenbergen waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zevenbergen

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en besparende keuze: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1300 per product.

pelletkachel installateurs in zevenbergen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste bedrijven focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen m.b.t. je woonobject. Relevant zijn het type huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Zevenbergen. Kijk naar beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zevenbergen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zevenbergen?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk zeer belangrijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €850 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecomat 6 (Hark), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Adele 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Daisy (EdilKamin), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zevenbergen. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4760, 4761, 4762.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!