Pelletkachel kopen Noordhoek

Vergelijk installateurs pelletketels Noordhoek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordhoek kopen maakt het mogelijk om jouw woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze website tref je praktische adviezen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 4759

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels verschillende zaken. We spreken over: jouw type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4759
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordhoek iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Olea LP9 van het merk InvictaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Moerdijkconsumeert 3250 kWh stroom en stookt 3250 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €165,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Noordhoek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de bewoners preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Noordhoek waar experts u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Noordhoek

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel is geschikt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en kostenbesparende optie: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €550 per product.

pelletkachel installateurs in noordhoek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. Veel installateurs zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen verschillende vragen over je huis. Relevant zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als uitstraling en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga voor een goede installateur in Noordhoek. Check de recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Noordhoek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Noordhoek?

Er zijn op dit moment velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €950 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Balance / W HP02 (Hapero), vermogen 14,1 [KW], €705 subsidie.
 • Zelda 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Caméo (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Noordhoek. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4759.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!