Pelletkachel kopen Oranjewoud

Vergelijk installateurs pelletketels Oranjewoud

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oranjewoud kopen biedt jou de kans om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit verschillende modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van de pelletkachel-vergelijker check jij veelzijdige gegevens die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8453

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan meerdere factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8453
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oranjewoud een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Smart 6.2 van het merk EllediNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Heerenveengebruikt 2630 kWh stroom en 2630 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oranjewoud vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat mensen preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Oranjewoud waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oranjewoud

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een bewuste en voordelige keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in oranjewoud


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. De meeste bedrijven focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen m.b.t. het woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw data maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als en soort kachel en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en kies voor een betrouwbare installateur in Oranjewoud. Let op referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oranjewoud


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oranjewoud?

Hedendaags vind je meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat toe te passen is wisselt tussen €550 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Aromy Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Ecofire Christina idro 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Marisa 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Oranjewoud. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8453.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!