Pelletkachel kopen Terband

Vergelijk installateurs pelletketels Terband

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Terband kopen biedt jou de kans om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We hebben te maken met tal van modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels de pelletkachel-vergelijker vind jij waardevolle aanbevelingen die helpen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 8449

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan specifieke onderdelen. We spreken over: huis-specificaties, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8449
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Terband geen gek idee. Dat kan zijn de 98Cayenne.8-G van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Heerenveenconsumeert 2630 kWh stroom en nog eens 2630 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Terband vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio Nederlanders neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Terband waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Terband

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieubewuste en kostenbesparende beslissing: minder CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in terband


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd kan worden. Veel aannemers werken in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen m.b.t. het huis. Belangrijk zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als de kleur en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Terband. Kijk naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Terband


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Terband?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard verleidelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €700 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Dorica (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Ecofire Carla idro 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Jessica 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Terband. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8449.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!