Pelletkachel kopen Oudeschoot

Vergelijk installateurs pelletketels Oudeschoot

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudeschoot kopen is bij uitstek geschikt om huizen zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met meerdere kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl vind je toepasbare adviezen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8451

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan verscheidene zaken. We spreken over: type woning, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8451
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudeschoot geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Aquas 15 van het merk Tim SistemMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Heerenveengebruikt 2630 kWh stroom en 2630 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €153,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oudeschoot vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Hollanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Oudeschoot waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oudeschoot

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie is geschikt voor een CV toepassing en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als duurzame en relatief goedkope oplossing: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in oudeschoot


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden mag worden. Veel uitvoerders werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u speciale vragen m.b.t. je huis. Relevant zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als en soort kachel en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Oudeschoot. Kijk naar beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oudeschoot


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Oudeschoot?

Hedendaags vind je velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €450 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Model 5000 (Thermorossi), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Carla idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Kate 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Oudeschoot. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8451.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!