Pelletkachel kopen Nieuweschoot

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuweschoot

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuweschoot kopen stelt jou in staat om uw huis duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn meerdere type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker lees je actuele informatie die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8452

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door specifieke factoren. We spreken over: jouw soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8452
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuweschoot een uitstekende optie. Dat kan zijn de LX up 12 Dual van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Heerenveengebruikt 2630 kWh stroom plus 2630 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €153,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Nieuweschoot vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer Nederlanders preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Nieuweschoot waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuweschoot

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel kan gebruikt worden voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en relatief goedkope optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1150 per model.

pelletkachel installateurs in nieuweschoot


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de productinfo en mogelijke offerte verzonden mag worden. Veel experts focussen zich op hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen inzake je huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als ambiance en de afmetingen spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en maak een keuze voor een erkende installateur in Nieuweschoot. Kijk naar recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuweschoot


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nieuweschoot?

Er zijn op dit moment velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €800 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Dorica Plus (met kanallisatie) (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Ecofire Carla idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire La Graciosa 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nieuweschoot. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8452.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!