Pelletkachel kopen Castelre

Vergelijk installateurs pelletketels Castelre

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Castelre kopen stelt jou in staat om je woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn meerdere installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker ontdek jij waardevolle informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 5114

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan verschillende aspecten. Dit zijn natuurlijk: type woning, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5114
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Castelre iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de CERAM-EDDA10 van het merk KalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Baarle-Nassaugebruikt 3530 kWh stroom plus 3530 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €191,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Castelre vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio huizenbezitters overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Castelre waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juli 2024) lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Castelre

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De installatie kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en besparende keuze: beperkte vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in castelre


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en wellicht een offerte verstuurd zal worden. De meeste monteurs werken in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen een aantal vragen m.b.t. het huis. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als uitstraling en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga in zee met een uitstekende installateur in Castelre. Vraag naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Castelre


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Castelre?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €800 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Disk E (ITC), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Emma (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Platinum Hydro 10.2 (Elledi), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Castelre. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5114.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!