Pelletkachel kopen Ulicoten

Vergelijk installateurs pelletketels Ulicoten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ulicoten kopen biedt jou de kans om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl ontdek je samengestelde toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 5113

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan allerlei onderdelen. Belangrijk zijn: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5113
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ulicoten zeker een goede optie. Denk aan de I-DEA Idro Quadra 9S van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €750
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Baarle-Nassauverbruikt 3530 kWh stroom en 3530 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €191,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ulicoten vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de consumenten oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Ulicoten waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van mei 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ulicoten

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en besparende optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €450 per model.

pelletkachel installateurs in ulicoten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. De meeste experts zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u wat vragen over het huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook aspecten als uitstraling en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga voor een betrouwbare installateur in Ulicoten. Vraag naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ulicoten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Ulicoten?

Er zijn op dit moment velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel & pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt loopt uiteen tussen €400 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Elly (ITC), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Viviana (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Perla / Platinum Hydro 16 (Elledi), vermogen 19,7 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Ulicoten. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5113.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!