Pelletkachel kopen Warnsveld

Vergelijk installateurs pelletketels Warnsveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Warnsveld kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker bekijk jij praktische details die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 7231

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode7231
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2560 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Warnsveld misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Botero2 10 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1400
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Zutphengebruikt 2560 kWh stroom en 2560 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €143,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Warnsveld vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Nederlanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Warnsveld waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Warnsveld

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel draagt zorg voor het CV systeem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en prijs-interessante installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in warnsveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de informatie en mogelijke offerte verstuurd mag worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen over jouw woonobject. Denk aan de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook aspecten als ambiance en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en selecteer een uitstekende installateur in Warnsveld. Vraag om ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Warnsveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Warnsveld?

Er zijn op dit moment verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar niet mis. Het exacte bedrag dat toepasbaar is varieert tussen €550 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Rosella 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Musa Air 2.0 (MCZ), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • IDRO-MARA14 (Kalor), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Warnsveld. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7230, 7231, 7232.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!