Pelletkachel kopen Nieuwaal

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwaal kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt velerlei soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl tref je actuele info die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

    kachel installateur 5313

  1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
  2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
  3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verscheidene variabelen. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5313
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwaal wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Pueblo Aqua 6 van het merk CalimaxOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
  • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
  • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
  • Eenvoudig te bedienen
  • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
  • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zaltbommelgebruikt 3260 kWh stroom en nog eens 3260 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €172,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Nieuwaal vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een CV-ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer bewoners neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Nieuwaal waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in april 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwaal

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en besparende keuze: lagere broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
  • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
  • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
  • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
  • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in nieuwaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

  1. Prive-details invoeren

    Dat maakt dat we weten naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven werken in een bepaald werkgebied in de regio.

  2. Verstel details over uw huis

    Vervolgens stellen we speciale vragen m.b.t. uw huis. Denk aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

  3. Maak uw vraag tastbaar

    Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als kleur / design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

  4. Prijzen en offertes vergelijken

    Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga in zee met een betrouwbare installateur in Nieuwaal. Houd rekening met ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

  5. De pelletkachel laten plaatsen

    Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Nieuwaal?

Er zijn op dit moment allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs niet misselijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €550 en €1100. Een aantal interessante opties:

  • Ambria2 8 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
  • COMFORT P85 PLUS (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
  • Monviso (EuroAlpi), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nieuwaal. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5313.
  1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
  2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
  3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
  4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!