Pelletkachel kopen Standdaarbuiten

Vergelijk installateurs pelletketels Standdaarbuiten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Standdaarbuiten kopen stelt jou in staat om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met tal van type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Middels de pelletkachel-vergelijker doorzoek je samengestelde toelichtingen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 4758

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4758
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Standdaarbuiten wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Marianne 6 van het merk Royal / PalazzettiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1400
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Moerdijkgebruikt 3250 kWh stroom en 3250 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Standdaarbuiten vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Standdaarbuiten waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Standdaarbuiten

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem draagt zorg voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een duurzame en prijs-interessante keuze: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €650 per model.

pelletkachel installateurs in standdaarbuiten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en misschien de offerte toegezonden kan worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen verschillende vragen met betrekking tot het huis. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als de kleur en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga in zee met een uitstekende installateur in Standdaarbuiten. Check de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Standdaarbuiten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Standdaarbuiten?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard verleidelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt tussen de €800 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Individual HP01 (Hapero), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Futura 18 (EvaCalor), vermogen 18 [KW], €900 subsidie.
 • Bijoux (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Standdaarbuiten. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4758.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!