Pelletkachel kopen Dearsum

Vergelijk installateurs pelletketels Dearsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dearsum kopen stelt je in de gelegenheid om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn diverse type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij waardevolle toelichtingen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden drie type installaties:

    kachel installateur 8644

  1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
  2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
  3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door velerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8644
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dearsum geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Redonda Glass 24 van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1500
  • Aangename warmte, ook voor een laag budget
  • Goed voor het milieu door keurmerken
  • Een zeer hoog rendement
  • Automatische ontsteking
  • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €150,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Dearsum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat consumenten denken na over een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Dearsum waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in april 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Dearsum

Een effectieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een bewuste en aantrekkelijke beslissing: minder vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
  • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
  • Schone verbranding door de hoge temperaturen
  • Een gasvrije woning binnen handbereik
  • Subsidies tot wel €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in dearsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

  1. Vul je gegevens in

    We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel aannemers zijn actief in een eigen regio.

  2. Omschrijf uw woning

    In de volgende stap ziet u diverse vragen over uw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw gegevens kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

  3. Specificeer uw wensen

    Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als ambiance en de maatvoering kunnen impact hebben.

  4. Meerdere offertes vergelijken

    Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga voor een uitstekende installateur in Dearsum. Vraag naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

  5. Installatie van de pelletkachel

    De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dearsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Dearsum?

Er zijn op dit moment meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €500 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

  • easy.nrg air+ (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
  • Reeva 9 (Ravelli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
  • Ecofire Carlotta idro 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Dearsum. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8644.
  1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
  2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
  3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de omgeving.
  4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!